14 Haziran 2015 Pazar

Hellaflush Honda S2000 MK2



1999 yılında üretilen ilk kasasıyla japon roadster otomobil dünyasının yıldızı haline gelen honda s2000, ilk jenerasyonun da 2.0 litrelik 237 beygir güç üreten motorla gelmişti. 6 ileri oranlı şanzımanla sunulan bu spor otomobil, o yıllarda büyük ses getirdi. Caddelerde yengece bürünerek çılgınlar gibi giden bu özel araç, 2004 yılında yerini makyajlı kasasına bıraktı. Bu güncelleme ile 2.2 litrelik 239 beygir güç üreten motora kavuşan s2000, 2009 yılına kadar üretildi. Fakat en son olarak 2011 yılında amerika da 5 adet olarak üretimi gerçekleştirildiği ve geçmişten bugüne kadar da 112.642 adet satıldığı resmi kayıtlara geçmiştir.



Üzerinden belirli zaman geçmesine karşın hala popülerliğini sürdü. 17 inç fabrika çıkışlı jantları modifiye severler tarafından her seferinde değiştirilip, özelleştirilmeye çalışılsa da bu aracın orijinal hali her zaman göze hoş geldi.Ayrıca her ne kadar arkadan itişli diye günümüz popüler motor sporu olan drifte yatkınlığıyla düşünülse de, asla öyle araç olmadığı daha iyi araştırıldığında ortaya çıktı. Kısacası honda s2000, jdm kültüründe çok sağlam yeri olan otomobillerinden biri olarak yer etti. Bu köklü geçmiş, modifiye tutkunlarının da hala ilgisini çektiği için, güncel otomobil akımlarından etkilendiği zamanlarda s2000'i ara sıra görebiliyoruz. İşte bunlardan birisi karşınızda duruyor.




Son yılların popüler araç modifiye akımlarından birisi olan hellaflush ile şekillenen bu özel otomobil, doğru ellerde çok daha ilgi çekici hale gelebiliyor. Tabi birazdan inceleyeceğimiz otomobil için profesyonel ellerden çıktığını ve kusursuz olduğunu söyleyemeyeceğim. Fakat sıradanlıktan uzaklaşmış, çok daha etkileyici hale kavuştuğunu söyleyebilirim. Ap2 kodlu 2004 sonrası üretim honda s2000 araçlardan birisi olan bu modifiyeli aracın dışında yeni ön kaput, yeni ön ve arka tampon, karbon fiber ön tampon eki, yan aynalar, yan etekler, arka difüzör, genişletilmiş çamurluklar ve kocaman bagaj üstü spoyler ile DTM yarışçılarını kıskandıracak kadar iddialı görünüm kazandırılmış. Ayrıca arka da bakıldığında wide body kimliği daha baskın şekilde öne çıkıyor. Bunların yanı sıra dışta work meister s1s jant ve ledli karartılmış arka stop grubu da diğer farklılıklar arasında yerini almış. Tabi bu değişim rüzgarı sadece dışta değil, içte de yapılmış. İç mekanda takla kafesi, bride marka aracın rengine uyum sağlayan kırmızı yarış koltukları, js racing direksiyon simidi ve aracın jantlarına gönderme yapan şirin vites topuzu da yapılan yenilikler arasında adını yazdırmış. Ortaya ise güncel modifiye akımını her zerresinde yansıtan hellaflush honda s2000 çıkmış. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder